Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ


«Σήμερα Δευτέρα 2 Απρίλη
Καλό μήνα σε όλους και σε όλες
Έχουμε κάποιες μέρες να επικοινωνήσουμε.
Βλέπω στο MEGA Ώρα μηδέν (Καμπουράκης – Οικονομέας) μια αηδιαστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Η χώρα ξαναγυρίζει με της ευλογίες του συστήματος, με πρωταγωνιστή στο πισωγύρισμα αυτό την εκκλησία και τα ΜΜΕ, στην εποχή της ελεημοσύνης. Ύμνο κάνει ο Μακαριότατος στους πλούσιους. Στους “καλούς, γενναιόδωρους και ανθρωπιστές Τραπεζίτες”. Μου έλεγε ο Μακαριστός Χριστόδουλος, όταν ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδας, σε μια συνέντευξη που θα ανεβάσω αυτές τις μέρες στην ιστοσελίδα μου και στο Face book, “Οι πλούσιοι είναι τσιγκούνηδες. Δίνουν τα πιο λίγα χρήματα” και για τους πολιτικούς – έλεγε ο Χριστόδουλος – είναι μέτριοι. Ανίκανοι. Ο Ιερώνυμος σήμερα στην συνέντευξη που έδωσε, τους καλοπιάνει με δουλοπρέπεια. Μια χώρα που καταφεύγει στην ελεημοσύνη, είναι ή λίγο πριν το τέλος της, ή λίγο πριν την επανάσταση. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επαναστατήσει. Στην καινούρια Ελλάδα, δεν θα έχουν θέση οι σημερινοί πολίτικοι και τα λαμόγια τους, οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι. Σ' αυτήν την Ελλάδα, δεν θα έχει θέση και ο Ιερώνυμος, που σήμερα ξεσκόνισε τους πολιτικούς και ανέδειξε ως πρώτη αρετή της χώρας μας την ελεημοσύνη.
Η “κρίση” πρέπει να μας φέρει κοντά τον έναν στον άλλον. Χρησιμοποιώ κι εγώ κακώς την λέξη “κρίση”. Καταστροφή φέρανε. Και την φέρανε επίτηδες. Την φέρανε για να επιβάλουν την γερμανική βαρβαρότητα.
Τι είναι η “Γερμανική βαρβαρότητα” το εξηγεί πολύ ωραία ο Νίτσε, στην “Γέννηση της Τραγωδίας”. Αυτή την βαρβαρότητα, επιβάλουν σήμερα και η εκκλησία μένει αδιάφορη. Μας μοιράζει συσσίτια, από τα κλεμμένα λεπτά. Λήστεψαν την χώρα και τώρα μας κοροϊδεύουν.
Αυτή τη στιγμή που τελειώνω αυτή την σημείωση, στην Τηλεόραση διαφημίζουν τα κέντρα που βοηθάνε τους ικανούς νέους να φύγουν και να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Κανείς δεν ντρέπεται». 


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα από το Παρίσι

    Έχω ένα εξαιρετικό σενάριο να συζητήσω μαζί σας. Αφορά την μεταναζί εποχή και τα καλυμένα εγκλήματα από απόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλῶ γράφετε μὲ ἑλληνικοὺς χαρακτῆρες